Eggprotein er, som navnet antyder, proteiner som kommer fra egg, og inneholder ergo verken laktose, gluten eller purin. Dette er derfor produkter som egner seg for vektløftere som har cøliaki eller laktoseintoleranse. I tillegg inneholder egg-basert proteinpulver veldig lite fett og karbohydrater. Dette er fordelaktig for de som er på diett og ikke vil legge på seg. Eggprotein omdannes lett til muskelmasse, og er kun slått av myseprotein når det kommer til effektivitet.

Vårt produkt

Eggehvite inneholder alle aminosyrene du trenger for å bygge muskelmasse. Det er et høyt innhold av syrer som lysin, isoleucin og tryoptofan. Eggprotein-produktet vi selger, fra Self Omninutrition, er produsert av ren eggehvite og kommer i tre forskjellige smaker – jordbær, sjokolade og vanilje. I motsetning til når det gjelder eggeprotein uten smak, vil du her bli spart for mye av den vonde ettersmaken eggprotein kan gi. Boksen med 1000g eggprotein består av 84 % protein og fungerer som et solid kosttilskudd av aminosyrer.

Hvordan bruke eggeprotein

Eggprotein er et perfekt innslag i dietter – da som et tilskudd til et variert kosthold. Denne proteinvarianten passer altså godt for de som vil ned i vekt. Samtidig gir det folk med ulike sykdommer og intoleranser en ekstra mulighet til raskere muskelbygging. Eggprotein kan være vanskeligere å blande ut enn andre varianter. Et tips er å bruke lunka vann og røre pulveret ut før du lar det stå i 15 – 20 minutter. Om du bruker shaker vil proteinet skumme mer enn vanlig.