Kasein er et protein som sakte brytes ned og tas opp i kroppen. Dette er dermed den rake motsetningen til proteiner som myseprotein, som er lettopptakelig og funker utmerket etter trening. Kaseinprotein gir isteden kroppen kontinuerlig tilgang til protein gjennom små porsjoner i løpet av 4 – 6 timer. Dette vil gi en god restituering både gjennom dagen og natta. Kaseinproteinet har antikatabole egenskaper, noe som vil si at det motvirker nedbryting av muskelvev. Proteinet vil ellers gi en lengre metthetsfølelse.

Vårt tilbud av kaseinprotein

Vi fører to ulike produkter der du får kasein som proteinpulver. De kommer fra Optimum Nutrition og Swedish Supplements, der sistnevnte tilbyr det rimeligste alternativet. Swedish Supplements leverer proteinpulver som også kommer i spennende smaker som “himmelsk rik sjokolade”, “vaniljeiskrem” og “cookies & cream”. Produktet fra Optimum Nutrition inneholder dessuten mer karbohydrater og litt mindre proteiner enn Swedish Supplements’ alternativ. Likevel vil Swedish Supplement sitt produkt gi litt mer energi per 100 g. Produktene inneholder melkeprotein og laktose.

Bruken av kaseinprotein

Kaseinprotein er et godt kosttilskudd for å sikre at du får i deg nok proteiner. Anbefalt dosering av dette proteinet er 1 – 2 daglige porsjoner, gjerne som mellommåltid eller inntak rett før leggetid. Det bør ikke inntas mer enn den anbefalte doseringen. Kaseinprotein kan fint brukes i kombinasjon med for eksempel myseprotein på grunn av de ulike egenskapene når det gjelder hastigheten av opptaket i kroppen. Kaseinprotein er ikke egnet for vegetarianere på grunn av syren fra slaktede kalver som går med til produksjonen. Soyaprotein er da et bedre egnet protein.