Soyaprotein er et vegetabilsk protein, og er det planteproteinet som likner mest på animalsk protein når det kommer til næringsinnhold. Likheten økes ved tilsettelse av aminosyren metionin. Soyabønner inneholder naturlig rundt 40 % soyaprotein. Soyaproteinpulver løses enkelt opp, har høyt innhold av næringsstoffer og kan kjøpes for en billig penge sammenliknet med andre proteintyper. Hos oss vil du få et ultimat vegetabilsk proteinpulver for vegetarianere.

Inntak av soyaprotein

Fra oss får du soya sitt protein som pulver, men store mengder soyaprotein finner du ellers både i soyamelk, tofu og soyaburgere. Soyaprotein er ellers et langsomt protein som tas opp i kroppen over flere timer. Dette er altså et godt alternativ til det animalske proteinet kasein. Sojavit 85 Powder 700 g er et rent isolat av soyaprotein med tilsatt søtstoff, lecitin og L-karnitin, som sørger for økt forbrenning og raskere restitusjon etter trening. Lecitin styrker også hukommelse og senker kolesterol. Vi anbefaler at du inntar soyaprotein som et tillegg til et variert kosthold, 1-3 porsjoner per dag.

Er soyaprotein noe for deg?

Om du er vegetarianer, er soyaprotein helt klart et godt alternativ for tilførsel av proteiner og viktige aminosyrer. Om du har soyaallergi må du likevel se etter andre alternativer. Selv om du ikke har noen allergier, kan man likevel oppleve oppblåsthet, urolig mage og kvalme. En utbredt myte er at soyaproteiner øker østrogennivået og dermed senker testosteronnivået hos menn. Phytoøstrogenet isoflaviner er riktignok en ingrediens i soya, men dette er veldig forskjellig fra vanlig østrogen.